Dva nádherné veterány Mercedes-Benz 300 SL za viac ako 2 milióny €

0
1703

Rastúce ceny zberateľských automobilov v posledných rokoch narastá a tak môže byť ťažké vyniknúť v aukčnom katalógu, ktorý je nabitý hodnotnými veteránmi.

Ale pre svoju nadchádzajúcu aukciu „Pebble Beach“ spoločnosť Gooding & Company našla niečo veľmi špeciálne: dvojicu Mercedes-Benz 300 SL, jeden Gullwing a druhý Roadster, ktoré boli v jednej rodine od ich vzniku. Tieto autá nie sú pravidelne využívané, ale udržiavané v garáži. Väčšinu času strávili tieto 2 veterány zaparkované vedľa seba v garáži.

Súčasný majiteľ, ktorý je na nižšie uvedenom videu je synom človeka – údajne vydavateľom, ktorý pôvodne kúpil 300 duo SL. Keď sa dostal do dražby dvoch Benzov, povedal: „Dostal som ich do garáže a od vtedy som na nich takmer nejazdil, len som ich udržiaval.“

Toto vozidlo z roku 1955 300 SL Gullwing má na tachometri niečo cez 16 000 míľ, čo je v prepočte okolo 25 750 km. (Photo by Brian Henniker Courtesy of Gooding & Company).

Teraz je čas, aby autá našli nových majiteľov (alebo, dúfajme, že len jedného nového majiteľa. Bola by predsa škoda, aby sa tieto dve krásne autá rozdelili).  Dôležité je, že to nie sú autá nájdené niekde v stodole, dlho zabudnuté v nejakom zničenom kurníku. O tieto autá bolo pravidelne starané, starostlivo udržiavané vozidlá, ktoré sú pripravené pre nových majiteľov.

Vzhľadom na to, že sa im vždy venovala pozornosť, nie je žiadna ďalšia nákladná oprava nad ktorou by sme sa mohli zamyslieť.

Toto vozidlo z roku 1957 300 SL Roadster sa dodáva s kompletnou batožinou. (Photo by Brian Henniker Courtesy of Gooding & Company).

Podľa odhadov spoločnosti sa bude Gullwing predávať za 1 milión až 1,3 milióna dolárov, čo je v prepočte (895 tisíc € až 1,1 milióna €).  Ktokoľvek, kto si môže dovoliť takéto vozidlá snáď pochopí, že nieje rozumné ich oddeliť po šiestich desaťročiach a kúpi ich spolu.

Aukcia bude prebiehať 18. – 19. augusta. O ďalších veciach Vás budeme informovať.

Pre viac zaujímavostí nezabudni zanechať like na našom facebooku!