Mercedes-Benz ‘EQA’ – budúcnosť mercedesu

0
42104

Nemecká značka Mercedes-Benz plánuje v septembri odhaliť ďalšieho člena svojej elektrickej značky EQ. Spoločnosť autocar tvrdí, že vozidlo predbežne predvedie na trh vstupnú úroveň EV, nazvanú „EQA“, ktorá sa začne predávať okolo roku 2020.

Bude údajne mať podobu hatchbacku, ktorý bude pravdepodobne mať podobnú veľkosť ako trieda A, pričom sa podobá BMW i3.

Vstupná úroveň EV je jedným z desiatich elektrických modelov plánovaných spoločnosťou Mercedes-Benz od roku 2022 a pristúpi sa k výrobnej verzii koncepcie Generation EQ SUV z minulého roka, o ktorej sa predpokladá, že má názov EQC.

Nedávne aplikácie ochranných známok podané nemeckou luxusnou elektrárňou naznačujú aj väčšie modely EQE a EQS, ktoré by vytvorili podobnú skupinu modelových línií pre súčasné rodiny A, C, E a S.

Zdroj spoločnosti Autocar hovorí, že EQA bude predajcom objemu, ktorý bude mať cenu nižšiu ako 35 000 libier (60 709 USD) a bude založený na novej platforme modulárnej elektrickej architektúry (MEA) spoločnosti Mercedes-Benz.

Na rozdiel od Generation EQ sa však očakáva. že pohon EQA bude predstavovať jediný elektromotor namontovaný vpredu, na rozdiel od dvojitého motora, ktorý napája EQC – na základe cenovo dostupnejších zámerov. Výkonná verzia by mohla získať aj rozloženie s dvoma motormi. podľa zdroja publikácie.