Ocenenie „Svetový automobil roku“ 2017: Tiguan medzi tromi finalistami

0
647

Tiguan pokračuje v úspešnom príbehu poslednej generácie, ktorá bola na trhu už od minulého roka. Toto potvrdzuje, že Tiguan je jedným z troch finalistov v tohtoročnom ocenení „Svetový automobil roka“. Úspešný model vyhral nielen medzinárodnú obchodnú tlač, ale aj zákazníkov. Viac ako 300 000 modelov Tiguan bolo prebudovaných od ich sprístupnenia v roku 2016.

Tiguan je jedným z najdôležitejších modelov značky Volkswagen a predstavuje úspešnú ofenzívu SUV. Prvá generácia modelu Tiguan začala v roku 2007 a rýchlo sa vyvinula ako jedna z najpredávanejších. Dnes sa vyrába v štyroch krajinách (Čína, Nemecko, Mexiko, Rusko) a predáva sa na 170 trhoch. Po desiatich rokoch je neoddeliteľnou súčasťou pouličnej scény s 3,5 miliónmi vozidiel predávaných po celom svete. Volkswagen nadväzuje na úspechy svojho predchodcu s novým modelom a ponúka Tiguan, ktorý vyhovuje všetkým potrebám, v závisloti od novej krajiny.

Napríklad rozsah bol rozšírený o Tiguan Allspace, novú verziu pre Eorópu. Predaj tohto nového Tiguanu, začína v polovici mája. Tiguan Allspace má oveľa viac priestoru pre batožinu a 7 miest pre cestujúcich. Okrem toho ponúka pôsobivú variabilitu a rozšírenú škálu štandardných funkcií v porovnaní s predchádzajúcim modelom Tiguan. Čína už má svoju miestnu verziu Tiguan Alls. Rozsiahlejší model sa uvedie na trh v Amerike neskôr v tomto roku.

Pre viac zaujímavostí nezabudnite dať like na našu facebookovu stránku.